Fira Pretty Licious

love you for a thousand years :'))
Wednesday, 16 January 2013 ? 0 Atashinchi ?
assalamualaikum semua . hye hye hye ! dah lama rasanya fira tak update blog kan ? hehe maybe busy or malas kott . hurm fira just nak story mory sikit . mesti korang tertanya tanya yang fira still dengan ahza syahmi bin azman ke tak enn ? alhamdulillah , until now fira masih dengan dia . sometimes ada gaduh sikit but alhamdulillah kitorang boleh settle dengan cara baik .

mesti korang nak relay korang kekal sampai kahwin kan ? yeahh fira pun impi kan benda yang sama . fira berharap sangat , dia akan jadi suami yang sah buat fira and akan jadi daddy untuk anak anak kitorang nanti . wahhh ~ gaya cakap anak anak macam nak beranak sepuluh pula . hurm fira now dah 8teen and dia pun dah 9teen . rasanya dah boleh serious dalam relay kan ? lagi seminggu je nak setahun .

wish relay kitorang akan ke jinjang pelamin . macam kak bell and abang esan yang dah couple almost 7years and 2 feb 2013 ni nak kahwin dah . omg omg ! fira tak sabar sangat nak jadi macam kak bell . jujur yang fira tak pernah sayang laki macam mana fira sayang dia . entah lah . dengan faris dulu pun tak sesayang ni . maybe Allah dah tulis yang dia jodoh fira . aminnn ~

story bout life fira ? after habis spm , fira kerja . awal tahun ni start kerja and tak sampai sebulan pun kerja . hurm fira tak selesa dengan orang orang kat tempat kerja fira . cam bodoh jee . fira kerja and dia study at jengka pahang . memang susah nak terima kenyataan yang fira takan dapat lepak , makan sume hari hari dengan dia . 

first week tuh memang lah rasa nak bunuh diri jee . tapi alhamdulillah . almost 3months dia study , fira dah boleh terima kenyataan kott ? haha . tapi kadang kadang tuh rindu and rasa nak nangis juga kan . yelah . almost 1year selalu lepak , makan hari hari sama sama . ni tetiba kena jarang jumpa semua , memang sedih lah kan . wish fira boleh sabar dengan semua ni .

korang doakan relay fira dengan dia kekal sampai ke jinjang pelamin k ? thanks sudi singgah blog fira . bye assalamualaikum :'))



xoxo , FIRAMIE ~


Lots Of Smile For Readers :)


UITM UITM UITM ~
Sunday, 11 November 2012 ? 0 Atashinchi ?



heyy all . macam yang korang tahu , sekarang ni adalah bulan SPM bagi batch 95 . haha . and salah sorang tuh ialah aku . hmm . first day exam semangat sangat . siap papa hantar lagi kan . hewhew . pergi sekolah , papa hantar awal sebab nak minta slip baru dekat ketua form 5 . hmm masa first day tuh ramai yang wish . thanks to all yang wish . aku salam mapa before pergi sekolah . and melangkah masuk dengan kaki kanan with bismillah and selawat 3kali . tuh petua kak ngah aku . haha . start exam semangat jawap . nasiblah senang . haha . tetiba otak ni boleh ada idea banyak untuk buat essay . oh my . alhamdulillah . then break time kali kedua . haha . agak lama lah jugak . mula2 aku mati2 ingat dia datang terus ambil aku . rupanya , aku kena jalan pergi nisma alone . then baru dia sampai . haha . first time dia tengok aku study kott . means study betul2 . haha . makan semua then dia hantar balik gi sekolah . masuk sekolah and jawap exam . pukul 4.30 habis paper . on the way sampai dekat tangga pintu sekolah , aku otp dengan dia . then dia sembang2 , anddddd ~ hmm . dia bagitahu aku pasal uitm mana yang dia dapat . 


dia cakap dia dapat uitm Jengka . what ?! sumpah jauh kott . and cara dia cakap tuh cam dia happy sangat . yang merisaukan aku ialah , Pahangkan ? so ada hmm dia . faham2 lah korang . time aku dengar tuh , perasaan aku , macam dekat gambar atas tuh . happy plus sad . happy sebab dia takyah stay form 6 yang dia langsung tak minat tuh . sad sebab dia dapat uitm yang sangat jauh bagi aku . hmm . time aku turun je tangga sekolah tuh . tetiba air mata aku mengalir kott . what dee ! depan semua orang . hmm nak nangis sepuas2nya . hanya tuhan je tahu apa aku rasa . k . then nangis and terus menangis . tak tahu nak cakap apa dah . hmm . then dua hari lepas tuh . dia hantar aku pergi sekolah . and and and ! time tuh dia nak pergi hantar surat berhenti jugak dekat sekolah dia , so dia bawa surat uitm tuh . aku kan gatal tangan . baca lah . then guess what ? dia sebenarnya just sementara at Jengka and stay study at Seremban . oh myyyy ! time tuh aku menjerit happy sangat . atleast kalau Seremban dekat je untuk aku selalu jumpa dia kan . hehe . hmm . to my sayangg , i wish we can stay forever . aminnnnn ~



Lots Of Smile For Readers :)


:")
Sunday, 4 November 2012 ? 0 Atashinchi ?


tadi baca balik blog dia yang dulu2 . yess aku rasa sangat terharu . why aku sanggup lukakan hati orang yang  sayang aku . orang pernah cakap , biar kita married dengan orang yang sayang kita bukan dengan orang yang kita sayang . sebab , orang yang kita sayang selalunya akan tinggalkan kita . but orang yang sayang kita , susah nak lepaskan kita . got it ?




aku dah almost 10 months dengan dia . and now baru aku sedar betapa pentingnya dia dalam diri aku . sejujurnya , dia sorang je laki yang faham keadaan aku . faham perangai aku . but kadang2 , kalau dia dah bad mood . aku juga yang kena marah . haha . yess marah sebab dia pun manusia biasa juga . tak seperfect malaikat kan . mesti lah kadang2 dia rimas dengan aku .

apalah . cuma aku ni je . tak boleh nak faham dia . ergh . stress sangat . aku try untuk berubah . tapi ? aku tak boleh . terlampau mengada2 and gediks . haha ! hmm . dia pernah cakap , if dia masuk uitm nanti . aku kena belajar jadi seorang yang independent sikit . jangan berharapkan orang lain sangat . hmm . bie , bunny akan try untuk bie okay ? hmm .

korang tahu tak ? terlampau banyak sangat benda yang aku dengan dia first time buat sama2 . macam tengok bola dekat stadium , naik genting sama2 , study or whateva . banyak sangat . sampai tak tahu macam mana nak type . hehe . and maybe , kalau aku type pun , five page pun tak cukup . terlampau banyak !

and aku sayang dia . dia sorang je . hmm , dulu korang mesti cakap yang aku ni sexy and banyak kawan laki kan ? sekarang , alhamdulillah . dia try ubah aku . sampai aku pakai baju yang cukup kain :) . thanks bie :* ! wahhh ~ panjangnya aku type . essay tak nak pula type panjang2 enn ? haha , k k .





now open topic pasal SPM . aku SPM esok . yess ESOK wehh ! gila kentang takut aku :3 . aku dah ready kott . insyaAllah . korang doakan aku tenang untuk jawap exam nanti k ? wish me luck too :* . hehe . iloveyou Ahza Syahmi yang selalu ada disisi aku .


Lots Of Smile For Readers :)


i miss you
Friday, 2 November 2012 ? 0 Atashinchi ?

  just for my dear Ahza Syahmi bin Azman :

      heyy honey . sedar tak yang kita almost 10 months ? hmm . sejujurnya bunny sayang sangat kat bie . terlampau banyak sangat benda yang kita share together . hmm . but ... bunny rasa yang bie dah tak macam bie yang bunny kenal dulu . bie dah berubah sangat .

      bunny harap sangat yang kita boleh jadi macam dulu . ramai yang cakap , relay yang lagilama , lagi banyak dugaan . hmm and bunny try untuk hold relay kita . hope i can . bie , bunny nak ingatkan . kalau ditakdirkan bie dapat uitm yang jauh2 . please ingat satu benda , bie milik bunny .

      bunny tak nak bie curang dengan bunny . wife mana yang nak kan ? hmm . and hope , bie tahu siapa bie untuk bunny bila bie dah berjauhan dengan bunny . sayangg , time bie sambung study nanti , kita dah takan makan sama , lepak or study sama . 

      so hope bie takan buat camtuh dengan girl lain k ? bunny maybe kerja nanti . and bunny pun janji yang bunny takan rapat dengan boy lain . 

arghhhhh ! kalau tak nak lepaskan bie gi study boleh tak ? risaulah ! :'( hmm .


Lots Of Smile For Readers :)


Happy Ours Anniversary For 9 Months Ahza Syahmi !
Wednesday, 24 October 2012 ? 0 Atashinchi ?


Lots Of Smile For Readers :)


NEW LIFE BEGGIN
Saturday, 28 July 2012 ? 0 Atashinchi ?
      Hello bloggers! Aku kembali! Haha. Okay,nak story lagi and terus story pasal life aku. Bloggers,korang tahu kan before this aku ada lesboo nama ...? Hmm,jujur yang aku sayang dia sangat2. Tapi korang tahu apa dia balas dekat aku?

      Dia tikam aku dari belakang. Haha. Aku percaya dia mati2 wehh. Aku selalu story dekat dia pasal Si Dia ni. Nampak ... ni baik sangat,tapi lastly?

      Dia couple dengan Si Dia. Aku tak kisah ... nak couple dengan siapa pun,but not dengan orang yang aku pernah cakap aku sayang! Hati aku rasa kena cucuk bila dapat tahu dia tipu aku.

      Firstly,aku memang tak percaya. Aku skip ask and ask dengan ... supaya dia mengaku. But? Dia cakap aku always cari pasal dengan dia. Then aku stop. Pastuh apa aku dapat? Dia memang betul2 tipu ku! 

      Satu je aku boleh cakap,... tu sumpah perangai macam Jannah! Aku sabar and always sabar. Aku story dekat Kak Ngah,Amad,Kak Fina,Adik,Alyn and Fyy. Semua glad yang aku lupakan dorang. Hmm.

     Thanks to Jiaaa yang always bagi aku semangat. Aku tak tahulah macam mana life aku if aku tak story dekat dorang. and thanks juga dekat hubby aku. Always buat aku tersenyum everyday. 

     Hello my hubby! Macehhh sebab selalu happykan saya. Saya tak akan lepaskan awak. Dengar tak? Sebab,saya sayang awak bangetttt! ({}) Hehe.


Lots Of Smile For Readers :)


MY IDOL~
Thursday, 19 July 2012 ? 0 Atashinchi ?

      heyy bloggers! korang mesti kenal siapa ni kan? jyeahhh! dia ialah Dian Pelangi. tengok dress up dia. awesome gila kan? macam Hana Tajima. lol. sekarang aku kan dah berhijab balik. alhamdulillah. so aku akan try ikut style2 Dian and Hana berhijab. haha. insyaAllah kali ni aku berhijab selamanya. ramai yang support aku.

      Asma Ilani,Farha,Alyn,Fyy,Tasha,Sofeana,Sis Fina,and yang paling awesome. Jiaa and Yaya. even dorang tak rapat sangat dengan aku but dorang support aku. thanks all. aku hope aku dah tak terpengaruh dengan mana2 kawan lagi. aminnnn. doakan aku bertudung lama okay? peace ^^v

  


Lots Of Smile For Readers :)




Older Post